Therapie

Orthomoleculair therapie

                               Orthos = juist/goed/in evenwicht                     Moleculair = lichamelijke bouwstoffen

Bij orthomoleculair wordt naar de juiste bouwstenen van het leven gekeken die essentieel zijn voor een goede gezondheid en het behouden hiervan. Het betreft onder anderen: vitamines, mineralen, vetzuren, aminozuren etc. Tekort aan bepaalde essentiële voedingsstoffen kan op ten duur voor klachten zorgen.

De omgevingsfactoren waar wij mee te maken hebben, zorgt voor lichamelijke uitdaging. Denk aan sllerlei soorten stress, fast food, wel of geen gluten, is melk nog de witte motor, allerlei soorten dieten etc.

Orthomoleculair kijkt vaak via voeding en/of suppletie naar het herbalanseren van het lichaam.

klinisch Psycho Neuro Immunologie 

Een jonge gezondheidswetenschap via de nieuwste wetenschappelijke inzichten in de volgende domeinen:

N
psychologie – gedrag
N
neurologie – brein
N
endocrinologie – hormonen
N
sociologie – samenleving
N
seksuologie – seksualiteit
N
immunologie – afweersysteem

PNI verdiept zich in de externe en interne invloeden op het psyche die weer invloed uitoefend via het metabole systeem op het immuun systeem. De diepgaande kennis van diverse werkingsmechanismes van het lichaam geeft een goed inzicht en overzicht in fysiologische werking van het menselijk lichaam.

Elke werkingsmechanisme vindt communicatie plaats tussen de brein, organen, orgaansystemen en lichaamscellen. Verstoring in werkingsmechanisme op welk niveau dan ook kan symptomen geven als communicatie met de gastheer.

Een chronische situaties leidt via laaggradige ontsteking, insuline resistentie met hyperinsulinemie naar een aandoening als bijvoorbeeld vermoeidheid, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen, concentratie problemen, actief immuun systeem etc.

Binnen de kPNI kijken wij vanuit alle domeinen met een zo breed mogelijke beeld naar jouw klacht en naar leven. Daar vandaan gaan wij samen opzoek naar de verandering; het punt waarop je de weg inslaat naar zelfherstel door het maken van een wezelijke verandering.

Dit is een reis naar diepere lagen van jezelf, om de oorzaak van jouw klacht op te sporen. De oorzaak ligt in de schaduw van het symptoom, waardoor het symptoom nooit het probleem is.

Een reminder

Elke stap die je maakt is een verandering, ongeacht de grootte hiervan. Alle kleine stapjes bij elkaar opgeteld vormen samen één grote stap richting jouw doel. En jij gaat jouw doel behalen!

Ketogeen therapie

De oude ketogeen leefstijl staat de laatste tijd weer in de belangstelling die als ketogeen dieet bekent is.

Deze leefstijl waar ketonen als primaire brandstof worden gebruikt, krijg je lichamelijk en mentale gezondheid een boost energie van. Als je eenmaal hebt ervaren, dan wil je niet anders meer.

Het voedingspatroon is laag in koolhydraten, gepersonaliseerde hoeveelheid proteïne en hoog in gezonde vetzuren. Koolhydraatarme eetpatroon is wetenschappelijk bewezen om metabole problemen als hoge bloeddruk, bloedsuiker problematiek, overgewicht, neurodegeneratieve ziektebeelden en ander chronische ziektebeelden te verbeteren.

Zou jij het ook willen ervaren?

HealthYENergized | info@healthyenergized.nl | 06 4198 2229 | KvK: 80154840 | BTW: NL003399804B02
Van den Berghstraat, Den Haag