Integrale therapie vormen

Orthomoleculair therapie

Orthos: juist/goed/in evenwicht     

Moleculair: lichamelijke bouwstoffen

Orthomoleculaire therapie is een benadering van gezondheid en welzijn die draait om het leveren van de juiste bouwstenen voor een optimaal functionerend lichaam. Dit betekent dat het zich richt op het in balans brengen van essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, vetzuren en aminozuren, die cruciaal zijn voor een goede gezondheid.

Het idee hierachter is vrij simpel: als je lichaam niet de juiste hoeveelheden van deze bouwstenen krijgt, kan dit leiden tot gezondheidsproblemen. Stel je voor dat je een huis bouwt en je hebt niet de juiste materialen, dan zal het huis niet stevig staan. Op dezelfde manier heeft je lichaam de juiste ‘materialen’ nodig om goed te functioneren.

Maar in de moderne wereld worden we geconfronteerd met allerlei uitdagingen die onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Denk aan stress, ongezonde voeding, voedselintoleranties zoals gluten, en de vraag of melk nog steeds goed voor ons is. Daarnaast zijn er talloze diëten en voedingstrends die de boel nog ingewikkelder maken.

Orthomoleculaire therapie komt te hulp door te kijken naar wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je die benodigde voedingsstoffen kunt verkrijgen, zowel via voeding als voedingssupplementen. Het doel is om je lichaam weer in balans te brengen, zodat het optimaal kan functioneren en gezond blijven.

Kort gezegd, orthomoleculaire therapie draait om het begrijpen en aanvullen van de juiste bouwstenen van het leven, om ervoor te zorgen dat je lichaam in topconditie blijft te midden van de uitdagingen van de moderne wereld. Het is als het geven van de beste brandstof aan je lichaam, zodat het soepel en efficiënt blijft draaien.

“Ik ben minder haarverlies. Al een tijdje eigenlijk, maar pas vandaag denk ik hé  ‘ik heb minder haarverlies’ En ik heb ook geen zorgen / stress / niet helpende gedachten meer over mijn haar (verlies). Wow wat een winst hé! Haarbos voelt ook dikker.

Ik wilde ook nog zeggen dat de intake zo fijn was. Ik dacht er net aan. Je hebt nooit wat frivools of kleins gemaakt van mijn haarzorgen. Dit was belangrijk voor mij en je begreep dat en de impact hiervan op mijn leven. De (chronische) stress die dit geeft. Dank je wel 🙂 <3.

Een ook fijn dat je teruggeeft dat ik zelf ook heb ingezet voor mijn doel met tijd moeite en geld”

Janice

klinisch Psycho Neuro Immunologie

Een jonge gezondheidswetenschap via de nieuwste wetenschappelijke inzichten in de volgende domeinen:

Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is een benadering van gezondheid die zich richt op de complexe interacties tussen het psyche (de geest), het zenuwstelsel (neuro), en het immuunsysteem (immunologie). Het is een holistische wetenschap die probeert te begrijpen hoe externe en interne invloeden het lichaam beïnvloeden, en hoe deze invloeden uiteindelijk de gezondheid en het welzijn van een persoon kunnen beïnvloeden.

In kPNI wordt diepgaand onderzoek gedaan naar de werkingsmechanismen van het menselijk lichaam. Dit omvat de manier waarop het brein, organen, orgaansystemen en lichaamscellen met elkaar communiceren. Elke verandering op een van deze niveaus kan leiden tot verstoringen in de communicatie, wat symptomen kan veroorzaken.

De benadering van kPNI is gericht op het begrijpen van deze complexe communicatie en hoe verstoringen in deze systemen kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Bij chronische aandoeningen kan bijvoorbeeld een cascade van gebeurtenissen optreden, zoals laaggradige ontsteking, insulineresistentie en hyperinsulinemie, die uiteindelijk leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen, concentratieproblemen en problemen met het immuunsysteem.

Een belangrijk aspect van kPNI is het idee dat symptomen niet altijd het probleem zelf zijn, maar eerder signalen van onderliggende problemen. Deze benadering kijkt naar de diepere oorzaken van gezondheidsklachten, en niet alleen naar de oppervlakkige symptomen.

Binnen kPNI wordt gekeken naar alle aspecten van het leven en de gezondheid van een persoon om een breder begrip te krijgen van de klacht. Vervolgens wordt gezocht naar manieren om veranderingen te bevorderen die het zelfherstellend vermogen van het lichaam kunnen activeren. Dit kan een diepgaande reis zijn naar de oorzaken van gezondheidsproblemen, en het doel is om oplossingen te vinden die niet alleen de symptomen verlichten, maar ook de onderliggende problemen aanpakken.

 

Een reminder

Iedere stap die je zet, hoe klein ook, vertegenwoordigt een verandering. Zelfs de kleinste stappen dragen bij aan de reis naar jouw doel. Het zijn als bouwstenen die samen een stevige fundering vormen voor het bereiken van wat je wilt. Blijf geloven in jezelf en in het proces, want uiteindelijk zal elke stap je dichter bij je bestemming brengen.

“Omdat ik veel pijn had van een beknelde zenuw in mijn bovenbeen ging ik in overleg met Yennie. Uiteindelijk gekozen voor een pijnverzachter. Het eerste jaar om zo over de dag heen de pijn te verzachten. Na een poos afgebouwd naar alleen de avond om makkelijker in te slapen.

Yennie probeert te achterhalen waar je last van hebt, niet alleen wat je mankeert, zodat ze met alles rekening kan houden om tot een advies te komen.”

Josine

“Ik heb je consulten als heel leerzaam ervaren en het me het inzicht gegeven wat ik nodig had naar aanleding van mijn hulpvraag. 

Je uitleg was heel duidelijk met een onderbouwing van waarom en hoezo. Het heeft me zeker gehlopen om een plan te kunnen maken om mijn hulpvraag concreet te maken en hoe ik tot het einddoel van mijn hulpvraag kan komen.

Ik heb het als  zeer leerzaam ervaren en het heeft me een bewustwording gegeven waar ik heel blij mee ben.

Het verschil voor is dat ik zoekende was waar ik op moest letten. Het verschil erna is dat ik weet waar ik opmoet letten en wat mij kan hlepen in het proces.

Je weet heel goed waar je mee bezig bent en ik ben ervan overtuigd dat je heel veel mensen kunt helpen.”

Jacky

Ketogeen therapie

De oude, maar weer opkomende, ketogene levensstijl, beter bekend als het ketogeen dieet, staat momenteel volop in de schijnwerpers. Deze benadering van eten, waarbij je je lichaam aanspoort om ketonen als de belangrijkste brandstof te gebruiken, kan je zowel fysiek als mentaal een enorme energieboost geven. Eénmaal ervaren, wil je waarschijnlijk niet meer terug.

Dit dieet draait om een voedingspatroon dat arm is aan koolhydraten, een gepersonaliseerde inname van eiwitten en rijk is aan gezonde vetten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een koolhydraatarm dieet aanzienlijke verbeteringen kan bieden bij verschillende stofwisselingsproblemen, zoals hoge bloeddruk, bloedsuikerproblemen, overgewicht, neurodegeneratieve aandoeningen en andere chronische ziekten.

Overweeg je om het zelf te ervaren?

Openingstijden

Gelaatsbehandelingen en/of Orthomoleculaire- KPNI therapie uitsluitend op afspraak

Annuleringsvoorwaarden

Indien je wenst een afspraak te wijzigen of te annuleren, ontvang ik graag je bericht minimaal 48 uur te voren. Bij niet tijdige melding ben ik genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen. Bedankt voor uw begrip en medewerking.

06 4198 2229
info@healthyenergized.nl

HealthYENergized
Orthomoleculaire beautysalon

Stevinstraat 65
2587 EB  Den Haag

06 4198 2229
info@healthyenergized.nl

KvK: 80154840
BTW: NL003399804B02

Chat openen
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag