Fruitzuurpeeling

Cosmetische behandeling om de bovenste huidlaag af te weken, huidtextuur verbetert en uiteindelijk een gladde huid

Wat is Fruitzuurpeeling

Peeling, oftewel ‘het afpellen’ van de huid, is als een eeuwenoude traditie die teruggaat tot de Griekse oudheid, denk maar aan Cleopatra die baadde in melkzuur. Door regelmatig te exfoliëren, kunnen werkstoffen in huidverzorging dieper doordringen, doordat ze niet geblokkeerd worden door die dode huidcellen. Het maakt ook talg gemakkelijker te verwijderen, ideaal voor bijvoorbeeld een acne-huid, en laat je huid na een peeling stralender en minder dof achter.

De peelings die ik in reguliere gelaatsbehandeling gebruikt breken ook die ‘celbruggen’ af, maar minder diep. Voor een diepere werking is er iets sterker nodig: fruitzuren. Deze zuren lossen niet alleen celbruggen op, maar ook dode huidcellen, wat resulteert in een vernieuwde, stralende huid. Fruitzuurpeelingen met percentages van 10, 20 of 40% zorgen voor een vervagen rimpeltjes, acne littekens en pigmentvlekken. Na de behandeling voelt je huid meteen steviger, gladder en trekkerig aan en na een week of twee erna, heb je een baby zacht huidje.

Deze behandeling is perfect als een eenmalige ‘oppepper’, maar komt vooral tot zijn recht in kuurverband. Wil je het resultaat verlengen? Probeer dan de derm-a-renew AHA fluid 10% of de derm-a-renew A-ReNew AHA Oleoserum 10% als tijdelijke nachtverzorging. Wil je meer informatie, neem contact met mij op.

Let op: Niet geschikt bij: acute herpes infectie (koortslip), ontstoken acne, vlak voor zon- of wintersportvakanties en als je overgevoelig bent voor fruitzuren.

Fruitzuurpeeling is echt een herfst/winter behandeling. Tijdens deze periode is regelmatig gebruik van een sunblock zeker aan te bevelen.

Ik vraag je expliciet om de voor- en nazorgregels goed door te nemen en al deze punten zo goed mogelijk te handhaven ter voorbereiding en herstelondersteunend voor jouw behandeling.

Voor- & nazorg Fruitzuurpeeling

Voorzorgsmaatregelen richting je eerste afspraak zodat jij maximaal resultaat uit je behandeling te halen en huidreacties te minimaliseren. Neem dit aandachtig door.

Rekening houden met jouw agenda afspraken

– Plan de behandeling het liefst aan het einde van de middag/avond > gelijk richting nachtrust (herstel).
– Denk ook bruiloft, verjaardagen, sollicitatie, fotoshoot, date, dat wat voor jou belangrijk is om er goed uit te zien.

 1 maand voor de behandeling

– Gebruikt géén korrelscrub/chemische peelings/microdermabrasie/laser/IPL
– Geen directe blootstelling aan UV licht bronnen (zon, zonnebank, zonvakantie)
– Gebruik sunblock SPF30/SPF50 elk 2 uur trouw
– Optimaliseer je hydratatie in je huid zowel in serum/crèmes/maskers/water drinken
– 14 dagen voor de behandeling géén botox, fillers laten plaatsen
– 72 uur/3 dagen voor de behandeling het gezicht niet harsen
– 24 uur/1 dag voor de behandeling niet nat scheren. Heren!
– Plan op de dag van de behandeling géén sportsessie, zwemlessen, wellness bezoeken, kortom alles waar je huid warm van wordt.

 

Op de dag zelf

– Lakens en kussensloop verschonen voor de behandeling
– Haar wassen en niet meer stijlen
– Douchen voor de behandeling
– De huid is zeker rood, gevoelig en opgezwollen. Raak de huid de eerste 4 uren niet aan!
– Brildragend, bril met 80% alcohol schoonmaken en luch laten drogen
– Gebruik op de dag van behandeling géén make-up (meer)
– Voor de zekerheid: denk dat je niet aan scrubben/peeling/harsen moet denken
– Alle vormen van UV-straling vermijden als felle zon, zonnebank, zonvakantie etc.
– Geen kouden kompressen/ijpacks/iburprofen of andere ontstekingsremmers > laat de huid zijn eigenstelvermogen inzetten voor de beste resultaat
– Drink voldoende water. Doordat de behandeling de huid stimuleert om versneld van zijn bovenste dode huidlaag te ontdoen, kan het zijn dat het vocht je huid sneller verdampt en hierdoor wat hulp van jou nodig hebt om zijn vocht aan te vullen.
– Activiteiten waardoor je zweet vandaag ontzien, denk aan zwemmen, sporten, sauna etc.

Nazorg

– Drink voldoende water
– 48 uur/2 dagen niets smeren wat je normaal in je eigen routine gebruikt (géén reiniging, eigen crèmes, make-up, sunscreen, parfum). Welk wat je meekrijgt.
– De ochtend erna mag je je gezicht met alleen lauw-koud water voorzichtig reinigen. Denk aan schone handdoek
– Na die 48 uur/2 dagen mag je je delicate gezichtshuid weer met beleid je dagelijkse routine rustig weer oppakken. Milde reiniging zonder AHA, BHA, scrubdeeltjes
– Nog steeds alle vormen van UV straling vermijden.
– Bewegen is prima, maar heftig sporten nog even mijden. Sauna het liefst ook nog even mijden
– Gebruik je make-up, kies voor mineraal make-up of een niet comedogene foundation
– Na 2-3 dagen tot een week kan de huid gaan schilferen of jeuken. Hydrateren met een hydraterende en koelende, kalmerende crème zonder alcohol en/of parfum
Bij huidtype 4, 5 en 6 kan de behandelde plekken eerst donkerder worden, dan vervellen en dan wordt de nieuwe huid geboren. Voor deze huidtypes is tijdens de kuur geduld hebben en heb vertrouwen in het herstelvermogen van de huid. Zijn er korstje, schilfertjes > afblijven > kan littekens veroorzaken! Mocht je schilfers en/of jeuk ervaren, kan je extra royaal laagje sunblock of hydraterende dagcrème op de huid smeren.

Na het einde van je kuur is een onderhoudsbeurt om de 6 maanden aan te bevelen om langer plezier te hebben van deze huidverjongende behandeling en het verkregen resultaat. Fruitzuurpeeling is echt een treatment voor in de herfst-wintermaanden. Plan het maar alvast in je agenda.

Mocht er verder nog vragen zijn, schroom niet om contact met mij op te nemen via mijn contactgegevens hieronder of via whatsapp button rechtsonder.

Bezoek adres

Stevinstraat 65
2587 EB  Den Haag
Bereikbaar met auto & OV

Social Media 

Openingstijden
(Uitsluitend op afspraak)

Contactgegevens

- Bel: 06 4198 2229
- Whatsapp: zie knop rechtsonder
- E-mail: info@healthyenergized.nl

HealthYENergized

KvK: 8015 4840
BTW: NL 0033 9980 4B02
ABG praktijk: 9007 1100
ABG zorgverlener: 9011 2442
VBAG: 2210 9015
RBCZ: 2201 73R

Chat openen
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag