Mijn eigen (huid)avontuur

“Door eczeem voelde ik me nagekeken,
ik voelde me lelijk!
om niet op te vallen hield ik mij op de achtergrond.

Is dit wie ik ben? Dit is wie ik ben

 

Op mijn 44ste alweer last van eczeem!

Ik zat bijna met mijn gezicht tegen de vergrotende spiegel aan. Ja hoor, de eerste rode ontstoken plekjes mét schilfertjes zie ik weer terugkomen op mijn droge en vale huid. Het jeukt onwijs, dus ik kon er ook weer eens niet vanaf blijven. De schilfertjes zie ik naast de spiegel neerdalen… Zucht, het is weer zover!

Het komt zo vaak terug, dat ik er niet eens meer van op kijk. Leuk is het niet. Voor de zóveelste keer nam ik mezelf weer in de maling: Het zal vanzelf weer wegtrekken. Uhuh. En natuurlijk hield dit een tijdje aan.

Een mooie huid is altijd een belangrijk onderdeel van mijn identiteit geweest, vooral in de Aziatische cultuur, waar veel waarde wordt gehecht aan een stralende vrouwenhuid. Deze fascinatie zit als het ware in mijn DNA ingebakken. Ondertussen wordt mijn zelfvertrouwen weer op de proef gesteld.

Mijn huisarts verwees mij door naar de dermatoloog. En ik kreeg voor de zóveelste keer een receptje mee voor 30 gram corticosteroïde zalf. “1 á 2 maal daags zeer dun aanbrengen op de huid,” stond op het etiket geprint. Hielp dit… nope!

Op mijn 35ste besefte ik me dat die jaarlijks terugkerende eczeem en zonallergie mijn leven in beslag namen. In de zomermaanden zou ik altijd vrolijk en happy moeten zijn en voelen, zeker met de zonnestralen die mijn huid omhelzen. Maar helaas ervaarde ik deze emoties niet en bij elke eczeemuitbraak was ik een ander mens. Ik voelde me nagekeken, ik voelde me lelijk en om niet op te vallen hield ik mij op de achtergrond. Is dit wie ik ben?

Jeetje, wat is dit: ik wil weer die vrolijke meid zijn zoals in de periodes tussen die eczeemuitbraken. Lekker in mijn vel zitten, mooie jurkjes aan, lekker kunnen lachen en mezelf weer mooi voelen. Dit zou geweldig zijn!

Ik schreef me in voor een vierdaagse workshop over voeding en gezondheid. Daarin werd de huid kort aangestipt, maar dat beetje informatie bleef wel bij mij hangen. Zo begon mijn ontdekkingsreis om mijn eigen huid van binnenuit te leren kennen.

Na de opleiding tot orthomoleculair therapeut en vooruitstrevende kPNI-therapie volgde ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Voor velen een omgekeerde volgorde, maar voor mij de juiste volgorde. Daar leerde ik op een kritische manier te kijken van binnenuit en aanvullend van buitenaf.

Elk lichaam is anders en het hoort met maatwerk behandeld te worden. Het is net een puzzel die gelegd moet worden, ieder op een andere volgorde én die er bij iedereen anders uitziet.

Inmiddels heb ik vele mensen geholpen met mijn maatwerkbehandeling, het Skinversion-traject, voor meer controle over esthetische en medische huidproblemen zoals eczeem, couperose, rosacea, droge huid, lijntjes, rimpeltjes, pigmentvlekken en huidverslapping.

Ben jij inmiddels ook die persoon die voelt dat de oorzaak van jouw huidproblemen van binnenuit komt? Wil jij ook weten hoe je via leefstijl, voeding, suppletie en DNA-huidanalyse je huidprobleem kunt ondersteunen? Kom erachter hoe wij samen jouw puzzel gaan oplossen.

A smile with a glow,

Yen

Huidveroudering

Ik snap heel goed dat veroudering bij het leven hoort en je dit niet kan tegenhouden. Maar toch… mijn eigen gezicht zien veranderen doordat lijntjes rimpels worden, hamsterwangetjes gaat vormen, pigmentvlekjes in aantal meer worden en mijn drogere huid nog droger wordt, is toch wel een dingetje. 

Het lijkt op dat gevoel die ik tijdens de pubertijd had: soms rammelende zelfverzekerheid.

Hoewel ik rationeel weet dat veroudering erbij hoort, voelt het emotioneel toch anders. Laten we eerlijk zijn: welke vrouw wil niet de mooiste versie van zichzelf laten zien en laten stralen?

Niet alleen dames… heren ook!

 Wan hoop

Met een neutalere blik kijkend naar mijn huidverleden heb ik wel bepaalde hulp en ingezichten gemist die ik eigenlijk van een dermatoloog verwacht. Uitleg en begeleiding bleef in mijn beleving uit waardoor ik me als slachtoffer van eczeem voelde.

Niemand had mij toen verteld over de darm-huid connectie. Wat voor invloed juiste voeding en een goede spijsvertering heeft. Hoe belangrijk stress reductie is voor mijn huid etc.

Benadering van huidproblemen zowel buitenaf als van binnenuit is in mijn ogen een meer duurzame aanpak.

Ik wil geen “pleisters” meer op de wond plakken, maar zoveel mogelijk wortels van het ontkruid weghalen.

Nog meer feitjes over mij

 

A smile with a wink,

Yen
 • Lam is wel mijn achternaam, maar ik ben geen kudde dier.
 • Ik kamp nogsteeds met eczeem, als ik stress heb, dan meld ie zich weer…
 • Dingen wat ik niet ken, heb ik juist interesse naar of het nou voeding is, een nieuw smeerseltje of een onderwerp.
 • Ik kan een lieve lach hebben, maar kan ook streng zijn
 • Ik oordelen niet, stelt alleen vragen waar jij over na kan denken.
 • Door mijn opleiding kPNI heb ik een andere onderbouwde kijk op gezondheid en kan lekker op mijn praatstoel zitten. Heb je effe…
 • Ik hou van humor, een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.
 • Kwalitatieve Japanse Matcha, so yummie.
 • Ik heb 2 gelijkwaardige liefdestalen: Positieve woorden en liefdevolle gebaren ontvangen.
 • Om hulp vragen vind ik lastig, niet aangeleerd en angst om afgewezen te worden.
 • Ik geniet van de aanwezigheid van mijn nichtje en neefje. Wat een herrie maar zoveel liefde en vreugde.
 • Plantjes vind ik geweldig, maar groene vingers heb ik weer niet.
 • Ik ben echt een slaapkop en hou van kroelen.
 • En ik hou van direct en duidelijk taalgebruik (blijf een dyslect he)
 • Ik geloof niet in toeval, dat jij mijn over-mij pagina tot hier hebt gelezen…. Laat eens een leuk berichtje achter voor me via knop hieronder. Zal ik geweldig leuk vinden.

Bezoek adres

Stevinstraat 65
2587 EB  Scheveningen
Den Haag
Bereikbaar met auto & OV

Social Media

Openingstijden

Uitsluitend op afspraak

Contact

- Bel: 06 4198 2229
- Whatsapp: zie knop rechtsonder
- E-mail: info@healthyenergized.nl

HealthYENergized

- KvK: 8015 4840
- BTW: NL 0033 99 804 B02
- ABG praktijk: 9007 1100
- ABG zorgverlener: 9011 2442
- VBAG: 2210 9015

- RBCZ: 2201 73R

Chat openen
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag