Mijn eigen huidavontuur

 

Een kleine introductie vooraf:

Ik ben dyslectisch, dus als je af en toe wat ‘creatieve’ spelling of grappige typfoutjes tegenkomt, weet dan dat dit mijn eigen tekst is, met een persoonlijke en
authentieke touch! 😄 #DyslexiaRocks

Mijn persoonlijke huidavontuur

 Van jongs af aan heeft de huid me gefascineerd. Als baby had ik al last van eczeem, met droge schilfertjes en rode ontstoken plekjes. Later kwam daar ook nog zonallergie bij. Mijn tienerjaren waren een uitdaging, waarin ik me vaak onzeker voelde over mijn huidproblemen. Ondanks talloze bezoeken aan dermatologen leek er geen oplossing te zijn.

Mijn zelfvertrouwen kreeg een deuk en zelfacceptatie was moeilijk. Maar zelfliefde, die had ik wel. Met mijn eerste salaris stapte ik de Douglas binnen, op zoek naar huidverzorgingsproducten die mijn problemen zouden oplossen.

Als vanzelfsprekend is de huid voor mij een belangrijk onderdeel van mijn identiteit, vooral als iemand van Aziatische afkomst. In de Aziatische cultuur wordt veel waarde gehecht aan een stralende huid, en deze fascinatie zit waarschijnlijk in mijn DNA ingebakken.

Nu ondersteun ik andere vrouwen bij hun huiduitdagingen, op weg naar een stralende huid. Samen zoeken we naar oplossingen en streven we naar zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Huidveroudering

Nu ik 44 ben, snap heel goed dat veroudering bij het leven hoort. Maar toch… mijn eigen gezicht zien veranderen doordat lijntjes rimpels worden, hamsterwangetjes gaat vormen, pigmentvlekjes in hoeveelheid meer worden en mijn drogere huid nog droger wordt, is toch wel een dingetje.

Het lijkt op dat gevoel die ik tijdens de pubertijd had: soms rammelende zelfverzekerheid en dat vleugje minderwaardigheidcomplex…

Hoewel ik rationeel weet dat veroudering erbij hoort, voelt het emotioneel toch anders. Laten we eerlijk zijn: welke vrouw wil niet de mooiste versie van zichzelf laten zien en stralen?

 Wan hoop

Met een neutalere blik kijkend naar mijn huidverleden heb ik wel bepaalde hulp en ingezichten gemist die ik eigenlijk van een dermatoloog verwacht. Uitleg en begeleiding bleef in mijn beleving uit waardoor ik me als slachtoffer van eczeem voelde.

Niemand had mij toen verteld over de darm-huid as. Wat voor invloed juiste voeding en een goede spijsvertring heeft voor mijn huid. Hoe belangrijk stress reductie is voor mijn huid etc.

Een basis- of een uitgebreide behandeling bij de schoonheidsspecialiste wel heel ontspannend en stress verminderend werkt, maar het effect op de huid van kortdurend is omdat dit een behandeling is van buitenaf.

Life changing

Na mijn opleiding tot orthomoleculair en kPNI therapeut ben ik me gaan verdiepen in de huid als schoonheidsspecialiste. Door mijn studie heb Ik veel inzichten opgedaan vanuit diverse invalshoeken. Ik ben nu connecties aan het maken tussen gezondheid en beauty in mijn salon. De huid blijf nogsteeds een orgaan met beschermende werking voor ons gesteldheid. Nu ondersteun ik vrouwen van 35+ met huidproblemen als esthetische huidspecialist. Hoe gaaf is dat, the best of both world > de huid voeden zowel van binnenuit als van buitenaf!

Aan de huid werken soms wel frustrerend, ik begrijp je als geen ander. Vertrouw op ons eigen lichaam, heb vooral geduld en zorg voor een zekere consistentie. Deze factoren zijn handvaten voor mij in het proces naar een mooie huid. En nu nogsteeds!

Merken, producten, supplementen en methodieken die ik aanbied, gebruik ik zelf ook om mijn huid jong te houden. Het verouderingsproces is fysiologisch, hoort bij het leven en wij kunnen dit niet tegen houden. Wel kunnen wij op een mooie charmante wijze verouderen waardoor wij ons nogsteeds lekker in ons “velletje” kunnen zitten zodat wij op elk leeftijd op ons best uitzien.

Huidverbetering en beautiful-aging is mijn passie. In mijn salon pas ik producten en/of methodieken toe die de klant huis niet kan om het resultaat nog verder te verbeteren. Uiteraard geef ik ook tips wat de klant thuis kan doen om tussen de behandelingen de huid, naast huidverzorging te ondersteunen.

Ik blijf nieuwsgierig en leer graag nieuwe dingen bij om mijn kennis en “kunnis” op pijl te houden. Hier word ik wel heel blij van 😄

 

Mijn visie op huidproblemen

 

Huidveroudering daar ontkomt echt niemand aan. Je kunt zeggen dat je het leven zou moeten accepteren dus ook veroudering. Dat is één manier en hoeft niet voor iedereen te gelden. Daarom streef ik naar het instand houden van een gezonde en frisse huid.

Hiervoor heb ik huidtrajecten ontwikkelt mbv DNA testen en behandelingen die jouw als maatpak wordt gegoten om de huid een booster geven en het esthetische zo “healthy and beautiful” mogelijk te houden op lange termijn. 

Ik kies ervoor om uitslutiend met kwalitatief hoogwaardige, hygienische en veilige materialen te werken. Ik blijf op de hoogte van de meest vooruitstrevende technieken en neemt bijscholing om mijn client volgens de regels van de kunst te behandelen. 

Leer mij kennen

Mijn achternaam is Lam, maar ik gedraag met niet als een lammetje en kudde-gedrag is mij ook onbekend. Met deze karaktereigenschap durf ik out-of-the box te denken, connecting the dots met kennis en intergeer dit in mijn huidbehandelingen. Mijn “Google” is de wetenschappelijk database PubMed, ik wil dingen niet alleen snappen, maar ook begrijpen zodat ik jou met volle overtuiging kan vertellen.

Naast het cognitieve heb ik ook een spirituele kant: Toeval bestaat in mij ogen niet, we kruizen elkaar met een reden.

Nog meer feitjes over mij

 • Ik kamp nogsteeds met eczeem, als ik stress heb, dan meld ie zich weer…
 • Dingen wat ik niet ken, heb ik interesse naar of het nou voeding is, een nieuw smeerseltje of een onderwerp.
 • Ik kan een lieve lach hebben, maar kan ook streng zijn (voor mijzelf).
 • Ik oordelen niet, stelt alleen vragen waar jij over na kan denken.
 • Door mijn opleiding kPNI heb ik een andere onderbouwde kijk op gezondheid en kan lekker op mijn praatstoel zitten. Heb je effe…
 • Ik hou van humor, een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.
 • Kwalitatieve Japanse Matcha, so yummie.
 • Ik heb 2 universele liefdestalen: Positieve woorden en liefdevolle gebaren ontvangen.
 • Om hulp vragen vind ik lastig, misschien wel bang om afgewezen te worden…
 • Ik geniet van de aanwezigheid van mijn nichtje en neefje. Zoveel liefde <3.
 • Plantjes vind ik geweldig, maar groene vingers heb ik weer niet.
 • Laatste… ik ben echt een slaapkop.
 • En ik hou van duidelijk taalgebruik (blijf een dyslect he)
 • Weet jij er nog één? Laat me vooral weten…
R

Schoonheid
specialist

R

Medische Basiskennis

R

 Specialisatie
Anti-Aging

R

Ortho
moleculaire geneeskunde
& voedingsleer

R

Bijscholingen
Nomige 

R

Ketogeen therapie

R

Bijscholing
Dr. Belter

R

kPNI – klinisch Psycho Neuro Immunologie

Specialisatie
Micro Needling

Diverse bijscholingen
betreffende gezondheid en de huid

Bezoek adres

Stevinstraat 65
2587 EB  Den Haag
Bereikbaar met auto & OV

Social Media 

Openingstijden

Uitsluitend op afspraak

Contactgegevens

- Bel: 06 4198 222
- Whatsapp: zie knop rechtsonder
- E-mail: info@healthyenergized.nl

HealthYENergized

KvK: 8015 4840
BTW: NL 0033 9980 4B02
ABG praktijk: 9007 1100
ABG zorgverlener: 9011 2442
VBAG: 2210 9015
RBCZ: 2201 73R

Chat openen
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag