Microneedling

Cosmetische behanding die collageen en elastine stimuleren
voor een gladde egalere huid

Wat is Microneedling

Microneedling therapie is een zeer beproefde en lang bestaande techniek in de huidverbetering waarbij schoonheidsprofessionals gebruikmaken van een speciaal microneedling apparaat met zeer fijne naaldjes die op hoge snelheid de huid gecontroleerd perforeren. Het doel is om een gecontroleerde micro-kanaaltjes onder het huidoppervlak te creëren, waardoor het natuurlijke herstelproces van de huid wordt gestimuleerd. Dit proces leidt tot de aanmaak van nieuwe weefsellagen van collageen en elastine, evenals nieuwe haarvaatjes, wat de bloedtoevoer in het behandelde gebied verbetert. Het resultaat is een huid die sterker, soepeler, egaler van kleur en zelfs dikker wordt! Deze methode staat ook bekend als Collageen Inductie Therapie (CIT).

HealthYENergized is gecertificeerd om cosmetische microneedling en medisch microneedling toe te passen bij haar clienten.

Zelf heb ik ervoor gekozen om een lange aanbod neer te zetten als losse behandelingen Complete Microneedling of in kuurvorm. Dit om jou en jouw huid te voorzien van alle facetten die deze behandeling ten goede komen en wat ik als huidspecialist belangrijk vind voor mijn cliënten. Als je daarna toch moet herstellen, dan wil ik graag het maximale eruit halen van de behandeling en richting jouw huidwensen.

Globale omschrijving van je kunt verwachten in de komende tijd

Tijdens de behandeling wordt een hoogwaardige serum gebruikt dat speciaal voor microneedling tbv jouw huidwens is ontworpen.  Door de ontstane micro-kanaaltjes in de huid wordt deze hoogwaardige serum optimaal opgenomen in de huidlaag waar de werkstof zijn werk gaat doen. Microneedling duur ca. 30 minuten voor het gezicht .

Eerste dagen na de eerste behandeling zie en merk je al het eerste verschil! Echter is dit verschil nog tijdelijk gezien collageen en elastine tijd nodig heeft om gevormd te kunnen worden in de komende maanden. 

Een huidverbeterende behandeling zit een korte down/hersteltijd van 1-2 dagen aan vast. Bij mij is het net: alsof ik iets te lang in de zon hebt gezeten. Deze dagen is ook cruciaal om uit de zon te blijven! Hou hier ook rekening mee in je eigen agenda.  Ik ben benieuwd of jij – net als ik – vaker in de spiegel kijk naar je eigen huid 🙂

Ik vraag je expliciet om de voor- en nazorgregels goed door te nemen en al deze punten zo goed mogelijk te handhaven ter voorbereiding en herstelondersteunend voor jouw behandeling.

Echter, afhankelijk van jouw huidwens, hoelang jouw huidprobleem er al is, hoe de vorderingen zijn én hoe jouw huid reageert is vaak een aantal behandelingen nodig om jouw huiddoel te bereiken. Daarna volstaat een halfjaarlijkse onderhoudskuur.

Mocht je interesse hebben of nog wat meer informatie wilt krijgen. Neem gerust contact met mij op via de knop hieronder

Kan je je al voorstellen dat er met een enigsins eenvoudige behandelingskuur gelijk wat jaartjes kan terugdraaien?

Alle voordelen van microneedling op een rij

– minder diepe rimpels
– minder verouderde huid
– pigmentvlekken worden lichter

– verslapte huid wordt steviger
– vochtarme huid wordt gevoed
– grove poriën worden minder zichtbaar
– minder zichtbare littekens van acné, waterpokken
– dunner wordend haar
– algehele verbetering van de huidtextuur
– verbetering van huidteint
– maximale opname van huidverzorgingsproducten
– huidversteviging bij teleangiecstasie, couperose, rosacea

Voor- & nazorg Microneedling

Voorzorgsmaatregelen richting je eerste afspraak zodat jij maximaal resultaat uit je behandeling te halen en huidreacties te minimaliseren. Neem dit aandachtig door.

Rekening houden met jouw agenda afspraken

– Plan de behandeling het liefst aan het einde van de middag/avond > gelijk richting nachtrust (herstel).
– Denk ook bruiloft, verjaardagen, sollicitatie, fotoshoot, date, dat wat voor jou belangrijk is om er goed uit te zien.

 1 maand voor de behandeling

– Gebruikt géén korrelscrub/chemische peelings/microdermabrasie/laser/IPL
– Geen directe blootstelling aan UV licht bronnen (zon, zonnebank, zonvakantie)
– Gebruik sunblock SPF30/SPF50 elk 2 uur trouw
– Optimaliseer je hydratatie in je huid zowel in serum/crèmes/maskers/water drinken
– 14 dagen voor de behandeling géén botox, fillers laten plaatsen
– 72 uur/3 dagen voor de behandeling het gezicht niet harsen
– 24 uur/1 dag voor de behandeling niet nat scheren. Heren!
– Plan op de dag van de behandeling géén sportsessie, zwemlessen, wellness bezoeken, kortom alles waar je huid warm van wordt.

 

Op de dag zelf

– Lakens en kussensloop verschonen voor de behandeling
– Haar wassen en niet meer stijlen
– Douchen voor de behandeling
– De huid is zeker rood, gevoelig en opgezwollen. Raak de huid de eerste 4 uren niet aan!
– Brildragend, bril met 80% alcohol schoonmaken en luch laten drogen
– Gebruik op de dag van behandeling géén make-up (meer)
– Voor de zekerheid: denk dat je niet aan scrubben/peeling/harsen moet denken
– Alle vormen van UV-straling vermijden als felle zon, zonnebank, zonvakantie etc.
– Geen kouden kompressen/ijpacks/iburprofen of andere ontstekingsremmers > laat de huid zijn eigenstelvermogen inzetten voor de beste resultaat
– Drink voldoende water. Doordat de behandeling de huid stimuleert om versneld van zijn bovenste dode huidlaag te ontdoen, kan het zijn dat het vocht je huid sneller verdampt en hierdoor wat hulp van jou nodig hebt om zijn vocht aan te vullen.
– Activiteiten waardoor je zweet vandaag ontzien, denk aan zwemmen, sporten, sauna etc.

Nazorg

– Drink voldoende water
– 48 uur/2 dagen niets smeren wat je normaal in je eigen routine gebruikt (géén reiniging, eigen crèmes, make-up, sunscreen, parfum). Welk wat je meekrijgt.
– De ochtend erna mag je je gezicht met alleen lauw-koud water voorzichtig reinigen. Denk aan schone handdoek
– Na die 48 uur/2 dagen mag je je delicate gezichtshuid weer met beleid je dagelijkse routine rustig weer oppakken. Milde reiniging zonder AHA, BHA, scrubdeeltjes
– Nog steeds alle vormen van UV straling vermijden.
– Bewegen is prima, maar heftig sporten nog even mijden. Sauna het liefst ook nog even mijden
– Gebruik je make-up, kies voor mineraal make-up of een niet comedogene foundation
– Na 2-3 dagen tot een week kan de huid gaan schilferen of jeuken. Hydrateren met een hydraterende en koelende, kalmerende crème zonder alcohol en/of parfum
Bij huidtype 4, 5 en 6 kan de behandelde plekken eerst donkerder worden, dan vervellen en dan wordt de nieuwe huid geboren. Voor deze huidtypes is tijdens de kuur geduld hebben en heb vertrouwen in het herstelvermogen van de huid. Zijn er korstje, schilfertjes > afblijven > kan littekens veroorzaken! Mocht je schilfers en/of jeuk ervaren, kan je extra royaal laagje sunblock of hydraterende dagcrème op de huid smeren.

Bij microneedling ontwikkelen de resultaten geleidelijk na verloop van tijd en het kan enkele weken tot maanden duren voordat de volledige voordelen van de behandeling zichtbaar worden. De huid wordt gestimuleerd om zichtzelf te vernieuwen en stimuleert collageen en elastine aanmaak wat leidt naar een mooie, stralende en gladde huid.

Na het einde van je kuur is een onderhoudsbeurt om de 6 maanden aan te bevelen om langer plezier te hebben van deze huidverjongende behandeling en het verkregen resultaat.

Mocht er verder nog vragen zijn, schroom niet om contact met mij op te nemen via mijn contactgegevens hieronder of via whatsapp button rechtsonder.

Bezoek adres

Stevinstraat 65
2587 EB  Den Haag
Bereikbaar met auto & OV

Social Media 

Openingstijden
(Uitsluitend op afspraak)

Contactgegevens

- Bel: 06 4198 2229
- Whatsapp: zie knop rechtsonder
- E-mail: info@healthyenergized.nl

HealthYENergized

KvK: 8015 4840
BTW: NL 0033 9980 4B02
ABG praktijk: 9007 1100
ABG zorgverlener: 9011 2442
VBAG: 2210 9015
RBCZ: 2201 73R

Chat openen
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag