Voor- & nazorg huidverbeterende behandelingen

Voor- & nazorg

Microneedling, Fruitzuren en Microdermabrasie

Voorzorgsmaatregelen richting je eerste afspraak zodat jij maximaal resultaat uit je behandeling te halen en huidreacties te minimaliseren. Neem dit aandachtig door.

Rekening houden met jouw agenda afspraken

– Plan de behandeling het liefst aan het einde van de middag/avond > gelijk richting nachtrust (herstel).
– Denk ook bruiloft, verjaardagen, sollicitatie, fotoshoot, date, dat wat voor jou belangrijk is om er goed uit te zien.

 1 maand voor de behandeling

– Gebruikt géén korrelscrub/chemische peelings/microdermabrasie/laser/IPL
– Geen directe blootstelling aan UV licht bronnen (zon, zonnebank, zonvakantie)
– Gebruik sunblock SPF30/SPF50 elk 2 uur trouw
– Optimaliseer je hydratatie in je huid zowel in serum/crèmes/maskers/water drinken
– 14 dagen voor de behandeling géén botox, fillers laten plaatsen
– 72 uur/3 dagen voor de behandeling het gezicht niet harsen
– 24 uur/1 dag voor de behandeling niet nat scheren. Heren!
– Plan op de dag van de behandeling géén sportsessie, zwemlessen, wellness bezoeken, kortom alles waar je huid warm van wordt.

Op de dag zelf

– Lakens en kussensloop verschonen voor de behandeling
– Haar wassen en niet meer stijlen
– Douchen voor de behandeling
– De huid is zeker rood, gevoelig en opgezwollen. Raak de huid de eerste 4 uren niet aan!
– Brildragend, bril met 80% alcohol schoonmaken en luch laten drogen
– Gebruik op de dag van behandeling géén make-up (meer)
– Voor de zekerheid: denk dat je niet aan scrubben/peeling/harsen moet denken
– Alle vormen van UV-straling vermijden als felle zon, zonnebank, zonvakantie etc.
– Geen kouden kompressen/ijpacks/iburprofen of andere ontstekingsremmers > laat de huid zijn eigenstelvermogen inzetten voor de beste resultaat
– Drink voldoende water. Doordat de behandeling de huid stimuleert om versneld van zijn bovenste dode huidlaag te ontdoen, kan het zijn dat het vocht je huid sneller verdampt en hierdoor wat hulp van jou nodig hebt om zijn vocht aan te vullen.
– Activiteiten waardoor je zweet vandaag ontzien, denk aan zwemmen, sporten, sauna etc.

Nazorg

– Drink voldoende water
– 48 uur/2 dagen niets smeren wat je normaal in je eigen routine gebruikt (géén reiniging, eigen crèmes, make-up, sunscreen, parfum). Welk wat je meekrijgt.
– De ochtend erna mag je je gezicht met alleen lauw-koud water voorzichtig reinigen. Denk aan schone handdoek
– Na die 48 uur/2 dagen mag je je delicate gezichtshuid weer met beleid je dagelijkse routine rustig weer oppakken. Milde reiniging zonder AHA, BHA, scrubdeeltjes
– Nog steeds alle vormen van UV straling vermijden.
– Bewegen is prima, maar heftig sporten nog even mijden. Sauna het liefst ook nog even mijden
– Gebruik je make-up, kies voor mineraal make-up of een niet comedogene foundation
– Na 2-3 dagen tot een week kan de huid gaan schilferen of jeuken. Hydrateren met een hydraterende en koelende, kalmerende crème zonder alcohol en/of parfum
Bij huidtype 4, 5 en 6 kan de behandelde plekken eerst donkerder worden, dan vervellen en dan wordt de nieuwe huid geboren. Voor deze huidtypes is tijdens de kuur geduld hebben en heb vertrouwen in het herstelvermogen van de huid. Zijn er korstje, schilfertjes > afblijven > kan littekens veroorzaken! Mocht je schilfers en/of jeuk ervaren, kan je extra royaal laagje sunblock of hydraterende dagcrème op de huid smeren.

Note bij microneedling

Bij microneedling ontwikkelen de resultaten geleidelijk na verloop van tijd en het kan enkele weken tot maanden duren voordat de volledige voordelen van de behandeling zichtbaar worden. De huid wordt gestimuleerd om zichtzelf te vernieuwen en stimuleert collageen en elastine aanmaak wat leidt naar een mooie, stralende en gladde huid.

Onderhoudskuur om het resultaat langer te behouden

Na het einde van je kuur is een onderhoudsbeurt om de 2-6 maanden afhankelijk van jouw gekozen huidverbeterende behandeling aan te bevelen om langer plezier te hebben van deze huidverjongende behandeling en het verkregen resultaat.

Zijn er nog vragen?

Ik kan goed begrijpen dat je in de loop der tijd nog nog vragen bij jou oppoppen, schroom niet om contact met mij op te nemen via mijn contactgegevens hieronder of via whatsapp button rechtsonder.

Algemene tips om elegant ouder te worden

Ouder worden is een fysiologisch proces, hoort bij het leven. De omgeving waar wij in bevinden kan ons veroudering in de hand werken. Hieronder vind je wat algemene tips

1. Wees lief en zorg goed voor je huid

x

2. Bewegen gedurend de hele dag

Stap een halte eerder de bus uit om een langere wandeling te maken. Neem de trap ipv de lift. Haal een een keer meer een glaasje water voor je collega’s.

Bloedvoorziening wordt vaker door het lichaam gestroomd voor nutrienten en zuurstof levering. Ook ga je in de avond beter slapen.

3. Voeding

Drink voldoende water is sowieso een goed idee.

Groentes en fruit is zeker van belang. Ook hebben wij een kwalitatieve eiwitbron nodig. De huid is opgebouwd uit aminozuren, wat ook in kwalitatieve dierlijke eiwitbron zit.

Suiker…… het zet je lichaam niet alleen in insulineresistentie met hyperinsulinemie status, maar de collageen in de huid wordt ook versuikert > veroudering

4. Mentale gezondheid

Stress, pessimisme, twijfelend, vloekend dit helpt niet alleen om onze mood te downgraden, maar ons stofwisseling ook. Bij langdurige tijd, merk je het gelijk aan je huid.

Mijn verhaal: als ik langdurig stress heb, krijg ik eczeem.

Tegenwordig is het Westerse schoonheidsideaal die door reclame en marketing van allerlei bedrijven sterk beinvloed. Veroudering stoppen is niet mogelijk, vertragen wel. Omarm je eigen schoonheid en als je aan je huid werk, stel haalbare doelen.

5. Slaap is helend

Kwalitatieve slaap is zo belangrijk voor ons lichaam om te herstellen. Oude cellen krijgen de kans om opgeruimd te worden waardoor nieuwe (huid) cellen naar de oppervlakte komt.

6. Roken en alcohol

Stoppen met roken is niet makkelijk als het niet doro intrinsieke motivatie wordt ondersteund. Er zijn steeds meer coaches die je tips kan geven mbt dit onderwerp.

Alcohol helemaal laten staan zal voor velen echt een brug te ver zijn. Wel kunnen we de inname beperken en/of de minst slecht kiezen. Alcohol wordt in het lichaam omgezet in suikers, waar het lichaam niet heel blij van wordt.

 

Bezoek adres

Stevinstraat 65
2587 EB  Den Haag
Bereikbaar met auto & OV

Social Media 

Openingstijden
(Uitsluitend op afspraak)

Contactgegevens

- Bel: 06 4198 2229
- Whatsapp: zie knop rechtsonder
- E-mail: info@healthyenergized.nl

HealthYENergized

KvK: 8015 4840
BTW: NL 0033 9980 4B02
ABG praktijk: 9007 1100
ABG zorgverlener: 9011 2442
VBAG: 2210 9015
RBCZ: 2201 73R

Chat openen
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag